ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Παλλήνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σημασία της ολιστικής φροντίδας και προστασίας του εαυτού. Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των ψυχικών διαταραχών παγκοσμίως. Όσον αφορά στη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, το 10%-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως εθνικής, κοινωνικο-οικονομικής, θρησκευτικής ή άλλης διάκρισης πάσχει από ψυχικές ασθένειες και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη ειδικού.

Ο Δήμος Παλλήνης αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής υγείας των πολιτών του έχει δημιουργήσει προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης ψυχικής υγείας με υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού.

Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν προσωπικές ή οικογενειακές δυσκολίες, οι οποίες τους προκαλούν ψυχολογική δυσφορία. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ατομική ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, ομαδική θεραπεία, παραπομπή σε αρμόδια ψυχοκοινωνική δομή όπου απαιτείται, Σχολές Γονέων, ενημερωτικές-εκπαιδευτικές ομιλίες για ψυχοκοινωνικά θέματα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό κ.ά.

Τηλ. Επικοινωνίας ψυχολόγων:

2100080405, 2132031625

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ