Πραγματοποιηθηκε η Συναντηση Συμβουλευτικης & Ευαισθητοποιησης Γονεων

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 

Ο Δήμος Παλλήνης στα πλαίσια των συμβουλευτικών του υπηρεσιών προς τους Δημότες, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Συνάντηση Συμβουλευτικής & Ευαισθητοποίησης Γονέων με θέμα:

"Τα παιδιά χρειάζονται όρια από την οικογένεια για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους:

Συμβουλευτικές κατευθύνσεις & καλές πρακτικές για γονείς".

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Παλλήνη  με προσκεκλημένες ομιλήτριες τις κ. Ελένη Λιβανίου (PhD), Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, την κ. Ιουλία Μπαλάσκα, Ψυχολόγο, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, και συντονίστρια της εκδήλωσης την κ. Ελένη Κωνσταντίνου, Ψυχολόγο (M.Sc.), Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Αναλύθηκαν σύγχρονες θεωρίες για τη διαμόρφωση ορίων στα παιδιά σε σύνδεση με παραδείγματα από την  καθημερινότητα των γονέων.  Με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων και την εμπλοκή τους σε βιωματικές ασκήσεις, αναπτύχθηκαν κοινοί προβληματισμοί και αναζητήθηκαν θετικοί τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών που προκύπτουν στην καθημερινή προσπάθεια των γονέων να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

 

Ευχαριστούμε θερμά τις κ. Ελένη Λιβανίου και Ιουλία Μπαλάσκα, οι οποίες με τις γνώσεις, την εμπειρία τους, την ζωντανή, ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη παρουσίασή τους, ευαισθητοποίησαν και κινητοποίησαν τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ